Εκτελεστικές Λειτουργίες: Στρατηγικές Διαχείρισης


Εντοπισμός των στρατηγικών, που βοηθούν τους γονείς να αναπτύξουν τις Εκτελεστικές Δεξιότητες τις δικές τους και των παιδιών τους Ως Εκπαιδεύτρια Γονέων, η Adina Soclof, MS. CCC-SLP διδάσκει σε γονείς και επαγγελματίες την τέχνη της αποτελεσματικής επικοινωνίας στο σπίτι και στο σχολείο. Προσφέρει στρατηγικές που υποστηρίζουν την ανάπτυξη της προσωπικότητας, την αυτοπεποίθηση και την ανθεκτικότητα παιδιών κάθε ηλικίας και ικανότητας. 


Παρακολουθήστε το όποτε θέλετε, όπου θέλετε, σε PC, tablet ή smartphone

Τι θα μάθετε

Περιγραφή των εκτελεστικών δεξιοτήτων και των ελλειμμάτων, που εμφανίζονται στις ζωές γονέων και παιδιών


Εντοπισμός των στρατηγικών, που βοηθούν τους γονείς να αναπτύξουν τις Εκτελεστικές Δεξιότητες τις δικές τους και των παιδιών τους: προγραμματισμός, οργάνωση, διαχείριση του χρόνου και συναισθηματικός έλεγχος.


Αναφορά των πρακτικών στρατηγικών για την εφαρμογή καλών εκτελεστικών δεξιοτήτων στις στιγμές μετάβασης: το πρωί, μετά το σχολείο και στον ύπνο.


Δραστηριότητες αυτοαξιολόγησης Περιγραφή

Αυτό το μάθημα παρέχει στρατηγικές που βοηθούν τους ενήλικες και τα παιδιά να ξεπεράσουν τα ελλείμματα στις εκτελεστικές λειτουργίες τους. Ως άνθρωποι, διαθέτουμε μια εγγενή ικανότητα να επιτυγχάνουμε στόχους και προκλήσεις με τη χρήση γνωστικών λειτουργιών υψηλού επιπέδου, ονόματι δεξιότητες εκτελεστικών λειτουργιών. Αυτές οι δεξιότητες μας βοηθούν να αποφασίζουμε ποιες δραστηριότητες και καθήκοντα θα αναλάβουμε και ποια θα αγνοήσουμε ή θα αναβάλλουμε. 

Οι εκτελεστικές δεξιότητες επηρεάζουν την ικανότητά μας να διαχειριζόμαστε την προσωπική και επαγγελματική μας ζωή αποτελεσματικά, παραγωγικά και δομημένα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους γονείς, που έχουν πολλές υποχρεώσεις. Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον, όπου οι γονείς διαθέτουν καλές εκτελεστικές δεξιότητες, έχουν πρόγραμμα και κανόνες, που τους επιτρέπουν να εξελίσσονται και να αναπτύσσουν τα ίδια καλές εκτελεστικές δεξιότητες. 

Γονείς που δεν διαθέτουν καλά ανεπτυγμένες εκτελεστικές δεξιότητες τείνουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη διαχείριση των καθηκόντων του σπιτιού και την παροχή της δομής, της ρουτίνας και της οργάνωσης που είναι απαραίτητη για το μεγάλωμα των παιδιών. Αυτά τα ελλείμματα συχνά διαπιστώνονται γύρω από τα «προβληματικά σημεία» ή τις στιγμές μετάβασης που υπάρχουν στην καθημερινότητα: το πρωί, μετά το σχολείο και στον ύπνο. 

Αυτό το μάθημα εστιάζει σε αυτές τις εκτελεστικές δεξιότητες που έχουν μεγάλη σημασία για τους γονείς, καθώς διαχειρίζονται τις υποχρεώσεις της οικογενειακής ζωής και των «προβληματικών σημείων». Οι εκτελεστικές λειτουργίες είναι: προγραμματισμός/προτεραιότητες, οργάνωση, διαχείριση χρόνου και συναισθηματικός έλεγχος. Αυτό το μάθημα παρέχει μια ευρεία γκάμα στρατηγικών, που βοηθούν τους ενήλικες να ξεπεράσουν αυτές τις δυσκολίες και να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά.

Συχνές Ερωτήσεις


Πότε ξεκινά και τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά τώρα και δεν τελειώνει ποτέ! Είναι ένα εντελώς self-paced διαδικτυακό μάθημα - εσείς αποφασίζετε πότε ξεκινάτε και πότε τελειώνετε.


Πώς λαμβάνω το πιστοποιητικό παρακολούθησης;

Το λαμβάνετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, αυτόματα από το σύστημα, με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.


Πόσο καιρό έχω πρόσβαση στο σεμινάριο;

Εφ' όρου ζωής. Μετά την εγγραφή, έχετε απεριόριστη πρόσβαση σε αυτό το σεμινάριο για όσο χρονικό διάστημα θέλετε - σε όλες τις συσκευές που διαθέτετε.

Adina Soclof, MS. CCC-SLP


Ως Εκπαιδεύτρια Γονέων, η Adina Soclof διδάσκει σε γονείς και επαγγελματίες την τέχνη της αποτελεσματικής επικοινωνίας στο σπίτι και στο σχολείο. Προσφέρει στρατηγικές που υποστηρίζουν την ανάπτυξη της προσωπικότητας, την αυτοπεποίθηση και την ανθεκτικότητα παιδιών κάθε ηλικίας και ικανότητας.  

Τα εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης της Adina καθοδηγούν τους δασκάλους και άλλους επαγγελματίες στη δημιουργία ασφαλών χώρων, όπου τα παιδιά μαθαίνουν και αναπτύσσονται. 

Τα ζωντανά, διαδικτυακά της μαθήματα προσφέρουν στους γονείς τη γλώσσα και τις στρατηγικές για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και δομημένου οικογενειακού περιβάλλοντος. Βρείτε το ιστολόγιό της στο ParentingSimply.com.

Η Adina είναι πιστοποιημένη Λογοθεραπεύτρια. Έλαβε το πτυχίο της στην Ιστορία από το Queens College και το μεταπτυχιακό της στις Επιστήμες της Επικοινωνίας από το Hunter College.