Παρακολουθήστε το όποτε θέλετε, όπου θέλετε, σε PC, tablet ή smartphone

Τι θα μάθετε

Ο συμμετέχων θα ανακαλύψει τρόπους να ελέγχει ερεθίσματα και να καλλιεργήσει δεξιότητες συγκέντρωσης κατά τη δημιουργία ενός εξ αποστάσεως προγράμματος κοινωνικών δεξιοτήτων.


Ο συμμετέχων θα διαφοροποιήσει μεταξύ πέντε ειδών μεθοδολογιών κοινωνικής μάθησης, καθώς και την αποτελεσματικότητά τους στην έρευνα.


Ο συμμετέχων θα είναι σε θέση να αναπτύσσει μετρήσιμους στόχους κοινωνικών δεξιοτήτων.


Ο συμμετέχων θα είναι σε θέση να σχεδιάζει κατάλληλα εργαλεία συλλογής δεδομένων για να επιτευχθούν κοινωνικοί στόχοι.


Ο συμμετέχων θα είναι σε θέση να δημιουργήσει μια προσέγγιση «σκαλωσιάς»/διαβάθμισης (scaffolding) προς την κοινωνική μάθηση.


Ο συμμετέχων θα είναι σε θέση να παραθέτει τουλάχιστον τρία κοινωνικά ελλείμματα και να τα εντοπίζει με ιδέες που αφορούν τον σχεδιασμό του μαθήματος. 


Ο συμμετέχων θα είναι σε θέση να σχεδιάζει τουλάχιστον τρεις τρόπους για να αντιμετωπίσει θέματα ψυχικού σθένους/προσαρμοστικότητας, σύνεσης, και συναισθηματικής μάθησης σε ένα απομακρυσμένο περιβάλλον.Περιγραφή

Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να καταλάβουν τους τρόπους με τους οποίους η διδασκαλία κοινωνικών δεξιοτήτων μπορεί να πραγματοποιηθεί εξατομικευμένα, σε μικρές ομάδες, και σε περιβάλλοντα τάξης ώστε να διαμορφώσουν την κοινωνική ικανότητα μαθητών στις τάξεις K-12 (αντίστοιχα από νηπιαγωγείο μέχρι και λύκειο στην Ελλάδα). Θα συζητηθούν τα διαφορετικά είδη μεθόδων για τη διδασκαλία κοινωνικών δεξιοτήτων καθώς και η αποτελεσματικότητά τους στην έρευνα.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να θέτουν ουσιαστικούς κοινωνικούς στόχους καθώς και πώς να σχεδιάζουν εργαλεία συλλογής δεδομένων ώστε να μετρούν την πρόοδο πάνω σε αυτούς τους στόχους. Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο θα παρέχει επίσης πολλές ιδέες για την ανάπτυξη σχεδιασμών μαθημάτων με σκοπό τη διδασκαλία των δεξιοτήτων στόχων. Επιπλέον, θα συμπεριληφθεί συζήτηση σχετικά με τρόπους που μπορούμε να διδάξουμε ευελιξία, σύνεση και διαχείριση άγχους και θυμού.

Τι είπαν οι χρήστες για εμάς

Μιχάλης Δ.

Εκπαιδευτικός

"Αυτό το μάθημα μου έδωσε πολλές νέες ιδέες για το πώς μπορώ να χειριστώ την τάξη μου με τον πιο ενδιαφέρον τρόπο. Τα παιδιά τείνουν να βαριούνται από τις παλιές μεθόδους εκμάθησης."

"Χρησιμο εργαλειο!! Προσωπικά μου άρεσε πολύ το σεμινάριο. Ήταν ωραία εμπειρία να παρακολουθείς τις διαλέξεις και να απαντάς στα κουίζ. Νομίζω ότι άξιζε την προσοχή μου!"

Ελένη Κ.

Λογοθεραπεύτρια

“Ήμουν πολύ διστακτική στην αρχή., ήταν κάτι νέο για εμένα. Είναι τελικά πολύ απλό και είμαι πολύ ευχαριστημένη με το επίπεδο της γνώσης που λαμβάνω."

Μαρία Φ.

Ψυχολόγος

Συχνές Ερωτήσεις


Πότε ξεκινά και τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά τώρα και δεν τελειώνει ποτέ! Είναι ένα εντελώς self-paced διαδικτυακό μάθημα - εσείς αποφασίζετε πότε ξεκινάτε και πότε τελειώνετε.


Πώς λαμβάνω το πιστοποιητικό παρακολούθησης;

Το λαμβάνετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, αυτόματα από το σύστημα, με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.


Πόσο καιρό έχω πρόσβαση στο σεμινάριο;

Εφ' όρου ζωής. Μετά την εγγραφή, έχετε απεριόριστη πρόσβαση σε αυτό το σεμινάριο για όσο χρονικό διάστημα θέλετε - σε όλες τις συσκευές που διαθέτετε.

​Rebecca Moyes, M.Ed.


Η Rebecca Moyes, M.Ed. είναι πρώην δασκάλα και συγγραφέας έξι βιβλίων στον κλάδο του αυτισμού και της ειδικής εκπαίδευσης. Διατελεί σύμβουλος ειδικής εκπαίδευσης και ειδικός σε θέματα συμπεριφοράς για διάφορες σχολικές περιοχές στη Δυτική Πενσυλβάνια. Έχει παρουσιάσει εκπαιδευτικές συνεδρίες σε 47 πολιτείες στις ΗΠΑ καθώς επίσης και στον Καναδά. Το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε ως προσωρινή διευθύντρια στο Σχολείο για Παιδιά με Αυτισμό Pressley Ridge και ως περιφερειακή συντονίστρια για θέματα συμβουλευτικής και κατάρτισης. Είναι η ιδρυτής του Κέντρου Μάθησης AVID, μιας μονάδας θεραπείας για παιδιά με αναπηρίες στο Νιου Κένσινγκτον, Πενσυλβάνια. Η Rebecca είναι κάτοχος πιστοποιητικού επιμόρφωσης σε θέματα αυτισμού και έχει ολοκληρώσει έναν προχωρημένο κύκλο μαθημάτων στην εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς. Έχει επίσης παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στον αυτισμό στη Δικηγορική Εταιρεία Steel Schneider στο Πίτσμπουργκ και έχει διατελέσει στο Κλιμάκιο Αυτισμού του Κυβερνήτη Ridge στην Πενσυλβάνια.